نسیم گیلان

آخرين مطالب

گزارش| شیلات گیلان؛ ظرفیت بزرگ توسعه استان اقتصادی

گزارش| شیلات گیلان؛ ظرفیت بزرگ توسعه استان
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - گیلان ظرفیت‌های متعدد والایی در حوزه تولید و تامین انواع ماهی به ویژه ماهیان خاویاری دارد که اگرچه این ظرفیت‌ها در حال توسعه است؛ اما مشکلاتی همچون بحث بیمه صیادان نیز در این حوزه وجود دارد که اگر برطرف شود، شاهد ارتقای این حوزه خواهیم بود. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، ماهیان خاویاری از دیرباز به عنوان برند ثروت برای شمال کشور محسوب می‌شوند که در حوزه صادرات نیز نقش مهمی دارند؛ در کتاب‌های درسی ما نیز به شیلات و خاویار اشاره شده و پس از انقلاب میزان دسترسی مردم به در حوزه کسب و کار شیلاتی هر روز بزرگتر شده است.
مزیت استان گیلان در تولید ماهیان گرمابی است و در حال حاضر رتبه دوم و سوم بین گیلان و مازندران جا به جا می‌شود. در بخش خصوصی رکوردهایی به ثبت رسیده مبنی بر اینکه بخش خصوصی توانسته در هر هکتار، از 15 تا 24 هزار تن تولید شیلاتی داشته باشد.
شرایط مناسب برای جذب سرمایه گذار در بندرچمخاله زمان رسمی شروع فصل صید ماهیان استخوانی دریای خزر توسط شرکت‌های تعاونی پره در استان‌های شمالی 25 مهر ماه است ولی در راستای سیاست‌های تشویقی، صیادان از 20 مهر فعالیت خود را آغاز کردند که طی حدود 6 ماه به این شغل مشغول هستند.

نسیم گیلان

کوروش خلیلی؛ مدیرکل شیلات گیلان امروز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت با بیان اینکه 11 هزار هکتار عرصه در حوزه تولیدات شیلات برای تولیدات سردابی و گرمابی و پرورش ماهیان خاویاری وجود دارد، گفت: از این مقدار عرصه حدود 500 هزار هکتار عرصه در اختیار سیستم دولتی است که برای انجام قوانین حاکمیتی بازسازی ذخایر در سه مرکز اصلی فعالیت می‌کنند.
وی با بیان اینکه میزان دسترسی مردم برای استفاده از ذخایر شیلاتی گسترده است، افزود: امروز بخش خصوصی فعالیت‌های خوبی را در حوزه شیلات انجام داده و مزیت استان گیلان بیشتر در حوزه تولیدات ماهیان گرمابی و خاویاری است و تا سال 1400 تعداد مزارع شیلاتی حدود 70 مزرعه بود که این تعداد تا پایان سال جاری به 150 مزعه می‌رسد.
مدیرکل شیلات گیلان با بیان اینکه استان گیلان دارای بیشترین مزرعه تولیدات ماهیان خاویاری است، تصریح کرد: صید ماهی از سال 2009 در دریای خزر ممنوع شد که این ممنوعیت برای کل حوزه دریای خزر است ولی امروزه بیش از سیصد هزار تن ذخیره انواع ماهیان خاویاری و گرمابی در مزارع استان وجود دارد که توسط بخش خصوصی تولید شده است.
خلیلی با بیان اینکه طبق آمار رسمی گمرک مربوط به سال گذشته سه تن انواع ماهیان خاویاری از گیلان صادر شده است، افزود: میزان تولیدات ماهی در استان گیلان بیشتر از میزان صادرات بوده و بخشی قابل توجهی در بازارهای ساحلی و غیره و در زمان حضور مسافران در گیلان به فروش رسیده است.
وی با بیان اینکه از سال 1402 تاکنون توانستیم تامین نهاده‌های زیادی را جذب کنیم و وضعیت استخرها را در شرایط بهینه‌ای قرار دهیم، گفت: اگر حوزه پرورش رونق بگیرد منافع آن به نفع خود مردم است و ما نیز به دنبال همین هستیم و اقداماتی را در این خصوص انجام داده‌ایم تا تولیدات ماهیان نیز افزایش یابد.

نسیم گیلان


بیمه؛ درمانی که به درد صیادان نرسید
صیادی یکی از مشاغل مردم شمال کشور است که افراد در چند ماه از فصل سال به این شغل مشغول هستند ولی هنوز هم با چالش‌هایی مواجه هستند که مهمترین آن‌ها مربوط به بیمه صیادان است.
صیادان در نیمه دوم سال به صید ماهی مشغول هستند و در نیمه اول سال نیز به شغل‌های آزاد و کشاورزی و غیره مشغول هستند و از این طریق امرار و معاش می‌کنند.
یکی از مشکلات اساسی که صیادان با آن مواجه هستند درخصوص بیمه است، تعدادی از صیادان به صورت آزاد خودشان را بیمه تامین اجتماعی کرده‌اند و تعدادی نیز بیمه حوادث شده‌اند و این مورد در طول چند سال گذشته همواره تکرار شده است و از دولت و سازمان‌های بیمه‌گر درخواست حمایت دارند.
مدیرکل شیلات گیلان درخصوص وضعیت بیمه صیادان گفت: صیادان زیر نظر شرکت‌هایی که توسط افراد در بخش خصوصی بنا شده فعالیت می‌کنند و فصل صید چون در نیمه دوم سال انجام می‌شود طبق قوانین 6 ماه فعالیت دارند که در این مدت نیز بیمه می‌شوند و مشکلی وجود ندارد و چون در نیمه اول سال صیادی انجام نمی‌شود بیمه‌گر نیز این مدت را شغل در نظر نمی‌گیرد.
وی با بیان اینکه صیادان می‌توانند در نیمه اول سال نیز با بیمه قرارداد ببندند تا در محاسبه بیمه آنان منظور شود، افزود: با توجه به وضعیت کنونی، شرکت‌های صیادی نیاز است به سمت اقتصادهای ترکیبی حرکت کنند و از این ظرفیت بتوانند در زمانی که صیادی انجام نمی‌شود بتوانند فعالیت‌های مشابه صیادی انجام دهند.
خلیلی با بیان اینکه در حال حاضر هشت پره صیادی این استان درخواست تسهیلات کرده‌اند تا بتوانند فعالیت خود را در حوزه پرورش و گردشگری گسترش دهند، گفت: یکی از اقداماتی که پره‌ها می‌توانند انجام دهند پرورش ماهی در قفس است که در مازندران این مهم در حال انجام است و در گیلان نیز این مهم شدنی است و نیاز است شرکت‌های صیادی به این موضوع ورود کنند.
استان گیلان در حال حاضر دارای 47 شرکت تعاونی فعال در صید ساحلی پره است که بیش از چهار هزار نفر شاغل و سهام دار در این پره‌ها مشغول کار هستند.

نسیم گیلان


خلیلی؛ مدیرکل شیلات گیلان نیز با اشاره به رشد متوسط 17 درصد صید ساحلی پره طی 2 سال گذشته می‌گوید یکی از دلائل رشد صید ماهی در پره وضعیت خوب آب و هوایی بوده که موجب فعالیت بیشتر صیادان برای صید ماهی شده و موجب بهره مناسبی برای شاغلین در این صنعت شد.
به گفته وی، مجموع صید ماهیان استخوانی در گیلان طی سال 1401 و 1402 از 5000 تن به بیش از 7600 تن رسیده که پیش بینی امسال برای صید ماهی از دریا در صورت مناسب بودن شرایط جوی، مانند سال گذشته است.
به گزارش تسنیم، بیشترین گونه صید شده ماهی سفید با 50 درصد، کفال با 49 درصد و یک درصد هم سایر گونه‌ها بوده است.
صیادی دریا یکی از فعالیت‌های اقتصادی و فرهنگی مهم در بسیاری از کشورها به شمار می‌آید که از نظر تأمین غذا، اشتغال‌زایی، اقتصاد محلی و ملی، حفظ فرهنگ و سنت‌ها و تأثیرات زیست‌محیطی دارای اهمیت‌های فراوانی است و در کل صیادی دریا نه تنها به‌عنوان یک منبع غذایی و اقتصادی مهم است، بلکه ابعاد فرهنگی و اجتماعی نیز دارد که برای حفظ این منابع و استفاده پایدار از آن‌ها، مدیریت صحیح و آگاهی عمومی ضروری است. 
گزارش: حسن غلامپور
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/785526/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری هفتادوچهارمین اجلاس مجمع مشورتی روسای شورای کلانشهرها به میزبانی رشت

تداوم پایداری هوا در گیلان

رئیس کل دادگستری گیلان: احیای 2 واحد تولیدی ریسندگی از اهداف قوه‌قضاییه در گیلان است

تایم‌لپس زیبا از ایستگاه فضایی بین المللی

صحبت های دلنشین دکتر قمشه ای

تا زدن یک تیشرت توسط ربات تسلا

خورشید در فضا ثابت نیست!

جملاتی که پزشکان نباید بگویند

یک جوهر روشن است جان من و تو

سفر ناسا به عمق جهنم

در مهربانی هم اصراف نکنید!

کشف 106 فقره پرونده سرقت در گیلان

برداشت مرکبات از باغات املش آغاز شده است

مادران شهیدان «رضایی» و «محمدی» در گیلان آسمانی شدند

ضرورت رفع دغدغه های خبرنگاران، هنرمندان و تکمیل پروژه های نیمه تمام فرهنگی گیلان

دانه های دلشان پیدا بود!

صحبت های جالب هوشنگ ابتهاج در مورد مرگ

فرض کن آتش به فرمان پر پروانه باشد!

کمک گرفتن عربستان از ربات‌ها برای تکمیل پروژه «نئوم»

نمایی نزدیک از سنگ و خاک سیاره ی بهرام

راز آتشفشان‌های مهیب قمر مشتری کشف شد‌

تخریب یا خدمت؟

پژوهشگران و فناوران نظام سلامت گیلان در کرسی های ملی میدرخشند

جام حذفی: پرسپولیس به سپاهان خورد، استقلال به شمس‌آذر

برپایی موفق بزرگترین رویداد و نمایشگاه کافه، رستوران و صنایع وابسته

در دیدار هیات روسی با مسعود پزشکیان چه گذشت؟

عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب جدی است

اعلام رقبای سرخابی ها در قرعه کشی جام حذفی

دیدار فرمانده سپاه رشت با مادر شهید مدافع‌حرم سیرت‌نیا

پرداخت 42 هزار میلیارد ریال تسهیلات ازدواج در گیلان

عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال جنوب جدی است/وزیر راه و شهرسازی پیگیر اجرای توافقنامه خط آهن رشت آستارا است

پزشکیان: عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب جدی است

قاچاق 9 میلیارد ریالی دارو در گیلان

ضرورت تکمیل پروژه‌های نیمه تمام فرهنگی گیلان

به شادی مردم اعتماد مکن برف!

شعری زیبا از حافظ

بیچاره ندانست که یارش سفری بود

معرفی نامزدهای جایزه «غزل پارسی»

خودروی پرنده با بدنه فیبرکربنی ساخته شد

یک آب‌نبات کیهانی در مرکز کهکشان راه شیری

محققان چینی با الهام از مورچه صحرایی تراشه حسگر نور ساختند

«ایرپاد پرو» به حسگر ضربان قلب و دمای بدن مجهز می‌شود

فسیل 47 میلیون ساله یک «گیاه بیگانه» در یوتا کشف شد

«اپل» برای خانه‌ها زنگ هوشمند می‌سازد

تولید دستگاه جمع‌آوری‌کننده آلاینده‌های بیولوژیک هوا با یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی

دستیابی محققان دانشگاه تهران به فناوری بهره‌برداری از مخازن شِیل نفتی

یکی از زیباترین شراره های خورشیدی

بهبود عملکرد سیستم‌های مخابرات فیبر نوری

تجلیل از بانوان همکار استان سمنان به مناسبت سالروز ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن

جامعه ایثارگری مهمترین کانون وفاق و همدلی در کشور است